Siirry suoraan sisältöön

Säätiön tarkoituksena on avustaa ja tukea Vantaan kaupungin alueella asuvien ikääntyneiden ihmisten, erityisesti vähävaraisten sotaveteraanien asumista. Vuonna 2015 tehdyllä sääntömuutoksella avustustoimintaa laajennettiin myös vähävaraisiin vantaalaisiin lapsiperheisiin, yksinhuoltajiin ja muihin erityisryhmiin, joiden avun tarve on erityisen suuri.

Säätiön ensisijainen toimintamuoto on tarjota edullisia vuokra-asuntoja ikääntyneille henkilöille. Asuntoja vuokrataan vantaalaisille senioreille selvästi markkinahintoja edullisemmin. Ensitöikseen säätiö toteutti erityisesti sen asukkaille suunnitellun asunto-osakeyhtiö Vantaan Hopeakuusen Tikkurilan Kultarikontielle. Rakennushanke suunniteltiin ja toteutettiin säätiön perustajan, kauppaneuvos Martti Salomaan ohjauksessa. Nykyisin säätiön omistuksessa on myös muita asuntoja Tikkurilassa sekä Korson ja Koivukylän alueella.

Vuokrattavia asuntoja on yhteensä noin 50 kpl. Säätiön hallinnosta vastaa säätiön sääntöjen mukaisesti hallitus, jossa ovat edustettuina kaksi Martti ja May Salomaan suvun edustajaa sekä yksi Vantaan kaupungin, ja sittemmin Sote-alueen nimeämä henkilö. Säätiön operatiivista toimintaa hoitaa päätoiminen asiamies.

Säätiön muun avustustoiminnan piiriin kuuluville säätiö myöntää kertaluonteisia raha- ja tarvikeavustuksia. Avustettavien valinnassa ja tuen toimittamisessa heille säätiö tekee yhteistyötä Vantaalla toimivien avustusjärjestöjen ja Vantaan kaupungin kanssa. Ensimmäiset tällaiset, säätiön sääntöuudistuksen mahdollistaneet avustuserät toimitettiin jouluna 2015, jolloin avunsaajina oli yhteensä noin 100 vähävaraista perhettä. Tukeakseen vanhusten mahdollisuutta asua mahdollisimman pitkään omassa kodissaan säätiö myöntää myös asuntojen korjausavustuksia, pääasiassa sotaveteraaneille.

  • Avustamme pienituloisia vantaalaisia lapsiperheitä hyväntekevisyysjärjestöjen kautta
  • Avustamme satunnaisesti säätiön vuokralaisia huoneiston siivouksella, ikkunoiden- ja parvelasien pesulla
  • Tarjoamme säätiön asukkaille yhteisiä tapahtumia, kahvituksia ja pieniä lahjoja